esmaspäev, 21. juuni 2010

Elisa selle esmaspäeva uudis ja internetisõja vahetulemused

kui Elisa teavitas varem 2010 suve mobiilneti hinnasõjas uuest paketist tavaliselt esmaspäeval (I reedel, II-III-IV esmaspäeval), siis selle esmaspäeva uudis (uudise puudumine) on ootuspärane - polegi enam uut paketti pakkuda!

see-eest selguvad "vahetulemused":

* kuigi EMT 3,5G võrgud on kiirusega kuni 21,6Mbit/s, nagu ka Elisal, siis võrkude tegelikud keskmised kiirused on EMT mõõdetuna EMTl 8Mbit/s ja Elisal 4Mbit/s.
EMT võis teha võrdlevad mõõtmised Elisa varasemate mõõtmiste peale (lehe alaosas), aga ka Elisa ei maga ja pakun, et nädal-2 pärast jaane võib Elisa teha/tellida uusi võrdlevaid võrgumõõtmisi. kui neid uudisena ei tule, on EMTl suures plaanis õigus

* klientide (EMT väitel ebaproffesionaalsete) mõõtmiste järgi 3,5G ei kipu üle kilomeetri kaugusele levima (Türju on Laadlast u 1 km ja Iidest u 2 km kaugusel).
ebaproffessionaalsed mõõtmised või mitte, aga paremini levival 900MHz'l on vähem kanaleid ja 2100MHz signaal ei saagi kaugele levida.
kui lumisel talvel "füüsika võidab" ja rahvas peab metsavahel netilevi saamiseks ronima läppariga lumehange, võib pikema lainega 450MHz KÕU osad suvel kaotatud kliendid tagasi saada

3,5G-net populariseeb maakohtades välisantennid ja antennipistikuga modemid?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar