kolmapäev, 19. august 2009

BlackBerry, RIM (Research In Motion, Kanada)

mis on nii magusat ja sõltuvusstekitavat nendes mustades marjades, et seda nimetatakse crackberryks ja selle kasutajad end crackberry addict?
(2011 tõestati tehnikavidinate narkootikumidega sarnanev toime uuringutega)
http://www.gsmarena.com/blackberry-phones-36.php
blackberryt toetasid iphone pealetungi vastu 2009.a emotsionaalselt uudised obama ja ta meeskonna blackberrykasutamise kohta

erinevalt muust maailmast, kus nutidest on suurim turuosa nokial, võimutseb blackberry peamiselt usa nutide turul, mille kohta annab kõige parema pildi
http://brainstormtech.blogs.fortune.cnn.com/2008/12/02/iphone-grabs-30-of-us-smartphone-market/
RIM turuosa kõigub 30-60% vahel, peakonkurendiks iphone, mille uue mudeli tõus on blackberryde languseks. iphonede "raviks" tehti varasemate väikeklaverite kõrvale suurema puute-ekraaniga (ka captive) stormid:
http://pdadb.net/index.php?m=pdacomparer&id1=1985&id2=1525
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2540&idPhone1=2534
eestis jaoks harjumatu, et pole wifit, kuid blackberrydel on täisoperaatorite võrgus niigi piiramatu m-internet, mis tundub blackberryde fenomendi põhjus - suudeti sisuga mobiilneti pakkumisega 5a tagasi turg hõivata ja positsioonid kindlustada.
blackberry pole niivõrd telefon, kui täisteenindusega toode - online-kirjavahetus (push-mail), piiramatu internet (=kallid paketid), miniekraanile kohandatud popimad portaalid ja mugav kirjaklient.
suuremates ja rikkamates riikides levinud blackberryd ei pruugigi jõuda väiksematesse ja vaesematesse, kuna täisoperaator PEAB toetama eelmainitut: piiramatu internet ja push-mail, lisaks
operaatorile RIMi karm litsentsitasu, mis teeb baashinna mudeli kohta üsna kalliks ning vaid suuremad operaatorid on asja toimima saanud

suurte operaatorite blackberry ärimudelite paremaks mõistmiseks Suurbritannia blackberry operaatorid (nael ~18 krooni), sarnanevad emt iphonede lepingutele, seejuures paljudes 500-1000-kroonistes pakettides "tasuta" piiramatu internet ja SMSd:
http://www.t-mobile.co.uk/shop/mobile-phones/phones/blackberry/
http://blackberry.vodafone.co.uk/
kui vaatad kord aastas ja kõikide kampaaniatega kõigi operaatorite hinnad üle ja püüad kuidagi välja vedada 100-300 krooniga, paneb mõtlema, kui peaks samapalju või mitmeid kordi rohkem maksta.
kui kuurved on
aga pidevalt neljakohalised, eriti veel, kui ise ei pea maksma, siis mugava kasutusega piiramatu internet on pakkumine, millest ei saa keelduda.
samas võib blackberry oma online e-kirjadega osutuda silmuseks:
http://arstechnica.com/old/content/2007/02/8858.ars

LHV võttis ka vaevaks USA nutide turgu käsitleda, mille järgi kuulus 2008 blackberryle 48%:
http://lhv.delfi.ee/news/index.cfm?id=1175923


eestis saab blackberryt kõige lihtsamalt ilmselt pixmaniast tellides:
http://www.pixmania.com/ee/ee/r/blackberry


värskemad RIM'i BlackBerryd PDA DBs
http://pdadb.net/index.php?m=pdamaster&posted=1&brand=RIM

* kui sa ei teadnud, et Blackberrysid toodab RIM, pole hullu, kuna RIM on tootjatest AINUKE, keda pole GSM Arenas tootjana vasakul paneelil!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar