teisipäev, 5. oktoober 2010

Samsungi uus suure-ekraaniline wave/bada

kui 03.oktoobril vastasin küsimusele uue nuti ostmise kohta, pakkusin, et samsung võib lähiajal välja tuua uue, suurema diagonaaliga bada (esimene S8500 wave on 3,3")
GSM Arenast 04.oktoobril suurema ekraaniga wave uudist lugedes ei tekkinud visionääri või kristallkuuli ja viirukise toaga ennustaja tunnet, kuna see uudis oli täiesti ootuspärane - bada on samsa oma opsüsteem ja 2012ks peaks pooled samsa nutid olema badaga, mis ilmselt tähendab ka suuremaid ja võimalikult ka väiksemaid (Sony Ericssoni X10 minid on 2,55") diagonaale

S8530 Wave II on esimese bada-S8500ga võrreldes 3,3" asemel 3,7" ekraaniga. kuna iPhone 4 retina (LED-backlit IPS TFT) ekraani peetakse sama heaks, kui AMOLEdi, ei hakka kommenteerima S8530 S-LCDd, mille kohta on samuti öeldud retina.
ülejäänu - 1GHz prose ja muud näikse rida-realt samad, kui muidugi ei tehtud laiska copy-pastet.
S8530 on hetkel GSM Arena järgi badade pere viies liige, väljatulekuaeg, 2010 november on ilmselt sihitud jõulumüükideks. PDA DBsse pole peale esimese wave muid jõudnud.
bada apipoes on hetkel 73*12+2=878 appi.
seejuures pole apid universaalselt kõikidele badadele, näiteks "World Subway" on Wave 723, 533 ja 523 jaoks (ilmselt vaid nende 240x400 resole).
seejuures S8530 pakuks GSM Arena pildi järgi Saksamaale suunatud mudeliks - Deutsche Bahn, PostMobil jms

apipoe navigatsioonijaotuses polnud oma (salvestatud) kaartidega GPS-navit, samas S8530-l on Samsung Mobile Navigator.
i900 samsa route66 oli väga kehvade Eesti kaartidega (2008 III kvartali Baltikumi kaardid, Eesti linnadest VAID Tallinna teed), aga vahepeal on aeg edasi läinud, samsa lollifonil S8300'l oli samale route66le päris normaalsed ida-euroopa kaardid. pealegi võib samsa järgida nokiat, mille müügitrikiks on ovi maps - TASUTA uuenevad GPS-kaardid

kui tasuta saadavad GPS kaardid on korralikud, võib ka S8530 olla mu järgmine nuti

8 kommentaari:

  1. Ära aja Bada! Ma arvan et kui Samsung valib Bada tee on ta sama loll kui Nokia. Mõttetu mingit oma süsteemi aretada. Milles see point on? Android muutub iga päevaga aina paremaks, panustagu sinna!
    Kuna Soni-Eerik tundub üsna kindla kursi Androidile võtnud olevat siis ilmselt järgmine föön peale SGSi saab olema midagi vana lemmiku valikust. Sulle aga ma ütlen ära mine bada peale. Tõsiselt. Pärast kirjutad ja kirud siin seda :) Mitte üldsegi paha pärast...

    VastaKustuta
  2. milles nokia lollus seisneb?
    symbianii osas loe igaks juhuks üle: "opsüsteem symbian" http://nutiblogi.blogspot.com/2009/09/symbian.html
    näiteks esimene symbianföön 2000.a oli ericsson s380.
    nokia puhul oli nõrkus võib-olla selles, et ei saadud suurt apipoodi käima, aga ju siis nokia finantsarvestuse järgi see polnud kasumlik ja appidest tegeldi vaid sisukama - GPS-navigatsiooniga.
    keegi ei keelanud ka teistel osalistel asja käima panna, aga ka teised ei teinud seda! peaprobleemiks oli ilmselt erinev raud, mille sai imelihtsalt ületada ühe ekraanistandardiga apple. esimesed kolm olid ühe resoga - HalfVGA 320x480ga ja uus sellest 2-kordne 640x960.

    kas nokia puhul on ka maemo veiderdus ja meego päästab vaid koostöö inteliga?

    oma opsüsteem on veel:
    1. RIM'il
    2. Palm'il, mille pealt kopeerisid RIM ja apple oma ärimudeli, samas HP ostis aprillis palmi
    3. Garminil
    4. ka Motorolal oli oma linux, mille minu arusaamist mööda arendas edasi linuxmobileks

    ühistest opsüsteemides on praeguseks varjusurmas:
    1. brew mobile (CDMA-dele), mida HTC võttis miskipärast äsja jälle kasutusele (oma tagataskukaardiks?)
    http://www.gsmarena.com/htc_smart-3080.php
    2. linux mobile, mida kasutatakse hetkel edasi vaid jaapanis lollifonilikult. omal moel püüdis ka korea valitsus seda 2010 alguses peale motorola projektist lahkumist päästa, aga kuna samsungi ja lg suunad olid mujale, ei ole rohkem end lolliks tehtud
    3. hiinlased püüdsid arendada nutidele oma hopen OS'i, aga praegu teeb google hiinakeelset androidi, OPhone OS'i

    samsungi point on ilmselt see, et raua tootjana (oma prose) teab kõige paremini, kuidas seda kasutada

    soni-eerikupoja SGS? mis asi see veel on, kirjuta sellest mullegi!

    kui oled pikemalt lugenud, siis ma kirjutan, mida ma olen teinud ja huvitavat nutide kohta leidnud. kui midagi juba valin, küll siis leian ka võimalused selle kasutamiseks, nagu soovin.
    või on märke, et ostan asju vaid selleks, et kirjutada oma emotsioonidest?

    VastaKustuta
  3. Pikk jutt! Ma siin olen kuulanud (digitund) ja lugenud (gsmarena, intomobile, engadget) natuke neid mobiiliteemasid. Üleüldine emotsioon Nokia teemal on ikka selline, et no ei tea ... kas tuleb või ei tule. Ikka kipub jääma selline tunne et enne proovimata juba arvatakse Nokia nutide tipust välja. Olgugi et uue N8 specid on päris muljetavaldavad (va reso ja opsüs).

    RIM töötab siiski enamuses USA turul, meile siia seda edulugu väga rääkida pole mõtet.

    Tulevikus ma siiski näen et see isepusimine ja arendamine ei vii kuhugile, tekib ilmselt 3 suuremat appstore nagu apple, android ja windowsi opsüsidele. Teised taanduvad. Kahtlen natukene ausalt öelda selle windowsi osas veel. Apple ja Androidi appstorede maht on lihtsalt nii meeletu. (ok, usa turul RIM siiski ilmselt jääb)

    Aga sellest ka minu pessimism Bada, Nokia Symbiani ja teiste osas. Kusjuures, need Samsungi enda appid mida ma näppinud olen ... ma ei tea, pole nagu väga jätkusuutlikud, sellised poolikud tunduvad olevat. Sama käib kusjuures Samsungi software developmendi pihta, ntx Galaxy Si haldamiseks mõeldud Kies, see on täiesti mittetoimiv asi ... Ma ei tea kuidas ma selle Froyo update installeeritud saan kui see ametlikult kättesaadavaks saab.
    Galaxy S ise on aga lahe :)

    Eelmise vastuse selgituseks:
    SGS = Samsung Galaxy S (ma oman seda hetkel) ja peale selle vananemist SE-lt midagi uuemat, mis tuleb peale X10-t, võibolla X20 :)

    VastaKustuta
  4. nokia on odavtootmise maailmameister ning gps-tootjad pole üldsegi rahul nokia tasuta kaartidega gps-softiga, mis hoiab nokiat tipus

    rim'i usa point on piiramatu netipaketiga "tasuta" messid/e-kirjad, kuna usas tuleb maksta ka sissetulevate SMSde eest!!!
    rim'i operaatori kaudu kliendiröövimise-mudeli tuletungal võib veel mingi aeg loita, rim on suhteliselt edukalt müünud ladina-ameerikas, aga on näha esimesi väsimusmärke ning ka operaatorid pole rahul blackberry nõudmistega (operaator peab tasuta toetama blackberryde-vahelist messimist).
    blackberryd võivad inertsist lüüa massiga, kui nad suudavad toota teistega võrreldes sama hinnaga või odavamaid püst-qwertysid, aga nokia lasi välja lahtise opsüsteemiTA püst-qwerty C3, starcomis hakkab maksma 2290

    3 suurima appstorega olen nõus, kuna appstored käivadki kokku TARKVARAtootjatega (ms saab teenida vaid softimüügi pealt!), nokia on aga peamiselt SEADMEtootja.
    ise võrdleks uut winphonet NT 4.0ga, hoopis teistsugune, kui senised windowsid, turvalisem ja töökindlam

    tänan bada eest hoiatamast, põhivaliku aluseks on nagu kirjutasin - tasuta gps-kaardid ja hetke konkurendid

    VastaKustuta
  5. Hea! Ootan huviga järgmist blogiposti, et saaks jälle vaileda :)))

    VastaKustuta
  6. nokia osas tuli veel meelde fotoaspekt.
    tomi ahonen meenutas, et arengumaade inimesed ei jõua eraldi fotokat osta, mistõttu lollifonide-odavamate nutide kaamerad võivad paljudele jääda ainsaks fotokaameraks

    E7, C7, C6-01 ja E5 fiksfookusega kaamerad omandavad uue mõõtme - fiksfookus on töökindlam mehhaanikaga fookusega süsteemist. kaotad pisut fotode kvaliteedis, aga kindlasti võidad töökindluses

    VastaKustuta
  7. kui soovid "vaielda", võta endale mingi nimi ka, siis tean teistest eristada, alt: Name/URL

    VastaKustuta
  8. Anonymous on nii armas nimi! :)

    VastaKustuta