teisipäev, 7. detsember 2010

milleks astuda ämbrisse vaid kord, googleföön nr 2 Nexus S

GSM Arena annab teada, et kuulutati välja teine Google föön Nexus S, S nagu samsa, esimene kumera puutetundliku ekraaniga ja droid 2.3 gingerbreadiga nuti

samsa lähiaja tippmudelitest kirjutasin 22.novembril ja olen Nexus S'i müügiedus jätkuvalt kahtleval seisukohal.
Galaxy S vajas välku ja Nexus S'l on see, kuigi välguga on juba varem USA Galaxy S mudelid, mõlemad mitte-GSM-CDMA: Sprint'i Epic 4G ja US Cellular'i Mesmerize. kas vahemehe Google organiseeritud müügid on edukad, näitab aeg, ootan ka Tomi Ahoneni arvamust Nexus S'st.
Nexus S'i esialgne ainumüügiõigustega operaator on USA suuruselt neljas T-Mobile, mis võttis müüki esimese androidfööni, ametlikud müüjad

Nexus S'l on tehnofriikide jaoks ka positiivne pool, nagu ka Nexus One-ga (HTC Desire analoog), google pulgad saavad kõige esimestena süsteemiuuendusi ning boonuseks võib osutuda ka see, kui ei meeldi samsa kasutajaliides TouchWiz - S peaks nagu One tulema ilma lisaliideseta. s'l on veel üks sarnasus one'ga, võrreldes tootja analoogiga (galaxy s, desire) pole kummagil googleföönil FM-raadiot.
üht-teist uut on ka piparkook 2.3s, akut säästev uus protsessihaldus ja flashplayer 10.1

uue asjana kirjutasin põhjalikumalt Nexus S ebaõnnestumise võimalustest Nexus One näitel:
nexus onel on nagu ka desirel CDMA-sõsar(aid), desirel lisaks Verizoni jaoks tehtud parema kaameraga CDMA droid incredible, ilmselt ratsutades konkurendi, 2009/10-vahetuse USA hittnuti motorola droid'i nimel.
nexus one tuli välja vähemalt 2 kuud enne desiret, ometigi on desiresid müüdud oluliselt rohkem, mida ilmselt tomi ahonen läbikukkumisena mõtleb, eriti see, et Google lõpetas Nexus One webimüügi juulis.
Nexus One kogumüüki ennustati algselt 5-6 miljonit, aga 74 päevaga müüdi vaid 135 000 (kui esimene iphone ja moto droid ületasid miljoni piiri).
ka "väike on ilus", samsa esimest 3,3" badat ja LG 3,2" android-optimus one müüdi umbes kuu ajaga miljon

desire võitis HTC suhete tõttu USA operaatoritega, mistõttu desire sai pikkade lepingutega odavama hinna, mida aga Google ei saanud, mistõttu ilmselt sama täishinnaga Nexus One müügid ei saanud hoogu sisse

arvestades, et samsa on galaxy s'e müünud juba üle 7 miljoni, kuhu müüa järgmisi miljoneid nexus s'e, eriti iphone 4, htc desire HD/Z, moto defy/droid2, nokia n8/e7 ja jätkuvalt müügiloleva mõnedelt andmetelt kõvema galaxy s kõrval?

ei maksa unustada ka:
* populaarsust koguvaid samuti vaid suure diagonaaliga (seni kõige väiksem 3,5") winphone7 pulki
* tahvelnutid - galaxy tab, motorola uus tahvel, rääkimata kollastest tahvlitest, mis saavad lähiajal ilmselt ka helistamisfunktsiooni

4 kommentaari:

  1. See nexus one oli ju HTC? Nüüd on ju Samsung asja üle võtnud. Kuna nad on suuruselt teine moblatootja, võiks eeldada, et nad teavad, mis müüb? Aga muidu, telefon ise on põnev jah.

    VastaKustuta
  2. seda jah, nexus one tegi HTC, nexus S samsa, vahepeal pakuti, et nexus two teeb motorola: http://www.gsmarena.com/motorola_droid_xtreme-3092.php

    VastaKustuta
  3. Ei usu, et läbikukkumine tuleb. Raud on korralik, kindlasti pakub juba olemas olevatele tippmudelitele konkurentsi. Lisaks peaks UK-s asi ka täiesti võrguvabalt 4 päeva peale USA launchi müüki tulema.

    VastaKustuta
  4. vastus 8. detsember 2010 17:56'le üleval "uue asjana...", lingid mugavamalt sees

    VastaKustuta