neljapäev, 26. mai 2011

hilinenud IV kvartali ime kinnitus

kuidas see oligi, parem hilja, kui selma...
kirjutasin eelmise advendi aeg, et seni on Nokia suutnud teha jõuluime, st alates Gartneri 2005.a andmetest on suurim aastamüük peale masu-2008 olnud kõige suurem IV kvartalis ja ka 2008 oli IV kvartali müük suurem III kvartalist.
Gartner on andmetega üha kitsim, 2009 esitas viimati koos nutitootjate mahtudega ka mahud opsüsteemide kaupa, IV kvartali andmeid ei esitatud eraldi juba 2009st.
mida muud, kui järgmine info jagaja IDC, 2010 III kvartal ja IV kvartal, kvartalid kõrvuti ime kinnitub kõigil neljal suurimal telefonitootjal:


II kvartali osas ennustaks või pigem tõdeks, et kui Apple müüs oli 2011 I kvartalis seni kõige rohkem iPhonesid, kuigi 2009 ja 2010 II kvartali müügid olnud suuremad I kvartalist, siis kui II kvartalis ei tooda välja mini iPhonet, ei tohiks 2011 II kvartali maht olla suurem I kvartalist, on hoiatatud ka Apple II kvartali tulemustes pettumise eest, mille all mõistetakse ilmselt vähemalt miljonist/10% langust.
eks sügisel näeb õuntelt ja seda kõige otsemas mõttes!

5 kommentaari:

  1. Nutitelefonide tulek turule on pilti segasemaks löönud, Samsung on eduka tõusu teinud ning suurendanud enda popullarsust kasutajate hulgas tublisti. Eks kvaliteetne toode hea hinnaga suudabki seda, inimesed pole enam nii materiaalsed, Samsung kvaliteediga võidab.

    VastaKustuta
  2. kvaliteediprobleemist saadi lõuna-koreas 80ndatel aru riiklikul tasemel, haridusse (sh karjäärisuunamisse) ja kvaliteedikontrolli panustamise kõrval vähendab riik pingeid kodumaiste tootjate vahel ning toetab neid välismaal

    samsungil on jätkuvalt kvaliteediprobleeme rauaga (mida rohkem mudeleid, sh modifikatsioone, seda suurem on võimalus, et midagi juhtub), oma tarkvaras (nt paljusõimatud Kies), turvalisusprobleeme on ka androidil, sh appidega.
    samas on samsungil väga hea vundament ekraani- (nii AMOLEDid kui S-LCD!) ja skeemi/prosetootjana.
    samsungil on ka tomi ahoneni hinnangul väga selged plaanid oma opsüsteemi badaga:
    http://communities-dominate.blogs.com/brands/2011/03/preview-bloodbath-2-electric-boogaloo-the-smartphone-wars-in-year-2011-will-be-bloodier-still.html
    täiendavalt kommentaarides

    edukuse osas on küsimus pigem tomi ahoneni "piisavalt heas" (good enough) betamaxi ja vhs näitel, "võitmiseks" ei pea olema kvaliteedilt parim, vaid odavam ja seejuures "piisavalt hea": http://communities-dominate.blogs.com/brands/2010/07/understanding-smartphone-market-share-battle-not-for-phones-is-for-platform.html

    VastaKustuta
  3. pikad lingid:

    badast: http://tinyurl.com/4f8l2vr

    betamax vs vhs: http://tinyurl.com/444a4xs

    VastaKustuta
  4. Samsung on kvaliteedile enam rõhku panema hakanud, hea asja nimel- plastik küll väljas, kuid sisu ja ekraan on tasemel.

    VastaKustuta
  5. plastik ei tähenda automaatselt kvaliteedi puudumist, pikemaajalisel kasutusel läheb metallkorpus kuumemaks, kui plastik.
    plastik tähendab ka kergemat kaalu ning praegu kasutatav tagakülgede muster "kaotas" edaspidiseks näiteks i9000 siledale läikivale tagaküljete ilmunud inetud sõrmejäljed ja plekid

    VastaKustuta