teisipäev, 21. juuni 2011

HALLELUUJA, esimene MeeGo'ga 1GHz Nokia

aega võttis ning vahepeal kadus isegi MeeGo-nutilinuxi suhtes lootus, kui GSM Arenas ilmus LG alla praeguseks kantseldatud GW990, aga Nokia tutvustas lõpuks N9(-00), kus on Nokia jaoks uued MeeGo ja 1GHz prose. diagonaal on E90'lt - viimasel ajal ainulaadne 3,9".
et... mis ma kostan? oleks oodanud suurQWERTYt, nagu jõualajaks ennustatud N9 (pigem praeguse symbianiga E7-00 eellane), aga järelikult E7 edu oli Nokia jaoks vähemalt esialgu piisav, et esimesena letile jõudev MeeGo pulk tehti klaverita, kuigi varrukas on ka suurQWERTY-MeeGo N950.
teiseks kasutaks sõna hilinenud, Nokia maemo+Inteli moblin=MeeGo räägiti juba 2009, aga ka Intel ei suutnud protsesse kiirendada (ilmselt milleks Nokiaga koostööd tehti)

2010 augustis tõi ZTE välja 4,1" maemoga pisut arusaamatu mitte-GSM-CDMA mobiilnetiga seadme V7 (vasakul), ilmselt Hiina koduturule. praegustes oludes ei liha, ega kala, aga ilmselt jätk Nokia maemo GSM-"tablettidele", miks saavad tänaste tablettide kõrval juba jutumärgid. ka Optima tegi 2010 4,3" maemo-CDMA-mobiilnetiga "tableti" OP5-E, mille pilti ei hakka pornokomisjoni kartuses üles panema.
* hetke seisuga maemod PDA DBs


alguses mainitud LG lubas juba aprillis tutvustada MeeGo seadmeid, aga midagi pole veel tutvustatud, äkki annab N9 väljatulek põhjuse.
MeeGohuvilistele MeeGo veeb, millel on eraldi ka seadmete osa, kus aga hetkel veel midagi pole

2 kommentaari:

  1. N9 on ilus sellisena nagu ta on, see full qwerty klaver pista endale kuhu mahub. Disaini mõte ongi hoida seda telefoni kompaktsena, kellele seda kuradi klaverit veel vaja on?! Mina ei saa aru. Aga N9 esmamulje on väga positiivne. Mina kui suur Nokia vihkaja olen nüüd ootel ja vaiksem, tahaksin meegot sellisena proovida isegi, aga fakk, ei mingeid klavereid, palun. Ostke endale mingid teised klaveriga käkid, aga mitte sellele N9-le. Mulle meeldib selline peen ja läbimõeldud loogika. Eks me näe mis saama hakkab, Androidile ära panna on aga tänaseks ülimalt raske, sest täna Eestis vähemalt kipub päris palju näppude vahel seda paistvat... Aga nokiamaanid ostavad, Androidile lisaks uue Nokia :) (Mina võin isegi osta ma arvan, lihtsalt prooviks, äkki on parem kui Android, kuigi vähe tõenäoline) :) Selleks korraks jälle paugutatud, pahh-pahh! Ilusat suve, nutiblogilised!

    VastaKustuta
  2. kui vaadata siin paremat paneeli, siis unistuste nuti käsitluselt juhivad suurQWERTYd: praegu 42st 20 E7-tüüpi liug-suurQWERTY, üks ka 123-nuppudega liug ja üks murtav suurQWERTY, rääimata veel ühest püstQWERTYst ja 5st liug-püstQWERTYst.
    lisaks arvati maikuus suvel kõige müüvamaks tippnutiks (ainus) suurQWERTY E7, 70st 23.
    kuna küsitlustel pole osalejate kontrolli, ei saa loomulikult neid puhta kullana võtta, aga midagi nad näitavad ikka.
    SMSe ja nutidelt üha rohkem e-kirju tippiv rahvas on 123-nuppudelt üle minemas qwertydele, kuigi nutikasutuse "lõppjaam" on ilmselt kompaktsem täis-puutetundlik ekraan

    ja ka minu poolt ilusat suve kõigile, ka neile, kes endale pistavad, kuhu mahub

    VastaKustuta