kolmapäev, 13. juuli 2011

aku/ekraanivõrdluste sügavustesse

GSM Arenas tippnutide veebilehitsemise ja videomängimise akukestvust võrreldes selgus, et iPhone 4 on praegustest tippmudelitest peajagu, kui mitte 2 pead üle; samas jääb kõrvale asjaolu, et kui mõned on 4,3" ekraaniga, siis iPhone vaid 3,5", tikutoosides mõõtes vahe 50%!

* tikutoos on NSVLiidu standardne 3,5x5cm=17,5cm²

näiteks kaua peab aku vastu veebilehitsemisel:

lehitsemise aega töödeldes ekraanipinna ja aku mahtuvusega:

* aegxcm² - ekraanipinna efektiivsus, mida suurem, seda parem
** aegxcm²/mAh - ekraanipinna efektiivsus aku mAh kohta, mida suurem, seda parem
*** oleks võinud sisse tuua ka protsessorid-videokaardid, aga siis oleks pilt liiga kirjuks läinud, segamini 2010-11 ühe- ja kahetuumalised ja kuidas neid võrrelda, milliste näitajatega arvutada?

kui iPhone 4 on SE Arcist ajaliselt 41% pikema lehitsemisega, siis ekraanipinna efektiivsuses vaid 6% parem, aga väiksema aku tõttu ekraanipinna efektiivsuses ekraanipinna efektiivsuses aku kohta 12% parem.
kuna opsüsteemide poolt on iPhone 4=iOS vs droidid, tuleb meelde, et üks lehitseja ei näri fläshi... ja selle lehitsemise parem vastupidavus on ka silmaga näha!

kaua peab aku video mängimisel:

samuti töödeldes pinna ja aku mahtuvusega:

* aegxcm² - ekraanipinna efektiivsus, mida suurem, seda parem
** aegxcm²/mAh - ekraanipinna efektiivsus aku mAh kohta, mida suurem, seda parem

SGS II ja HTC Sensation mängivad ekraanipinna kohta videot iPhone 4st parema efektiivsusega, ka aku mahtuvuse suhtes

võrdlustest tuleb oodatult välja, et uutes ekraanitehnoloogiates pole super- ja luusertehnoloogiaid - IPSid, S-AMOLED'id ja S-LCDd segamini, viimases 2009.a HTC HD2 TFT ja ehk ka energiat söövam skeem viimane, kuigi aku mahtuvusega arvestades samal tasemel, kui 2011 kahetuumane LG Optimus 2X

2 kommentaari:

  1. Mis kuradi jura see on? Mis asi on aegxcm²/mAh? Ise mõtlesid selle välja? Mis efektiivsus ekraanipinna kohta? Kui iPhone mängib peaaegu 2h kauem, siis kuidas saab lahjemal lutsul olla efektiivsus parem?

    Lisaks, ekraani pindala ei ole nii oluline, kui resolutsioon. Pindala võib ju suurim olla, kui samas on 100x100 pikslit ehk see ei võrdu automaatselt parema pildiga. Oluline on, kui palju pilti ekraanile mahub.

    VastaKustuta
  2. ja ka ülejäänud blogi tekstid on minu välja mõeldud.
    püüdsin asjad mõõtkavasse panna, TFT-LCD-tehnoloogia (ka iPhone 4 retina) suurim kulu on taustvalgustus, mida kulub suuremale pinnale rohkem, amoledid peaksid idee järgi sama tiheduse ja punkti elementide korral kulutama sama eredale pildile sama palju energiat sõltumata pinna suurusest

    tahaks näha ka võrdlusi, kaua 3,5"-kanti pulgad kannatavad lehitsemist (sh 3,5" samsa acel on fläsh välja lülitatud) ja mängivad videot

    VastaKustuta