teisipäev, 5. juuli 2011

iPhonede tõus USAs

GSM Arena jagas nielseni statistikat USA nutituru kohta, mille järgi iPhoned suurendasid USAs maikuus ainsana oma turuosa.
2011 märts kuni mai kasutuses olnud moblad, vasakul nutide osa ja paremal opsüsteemide jaotus:


juhib oodatult droid, mis ületas USA turu senise liidri RIM/BlackBerry müükides aasta tagasi, 2010 II kvartalis

2010 veebruari-2011 mai müükides kuude kaupa suutis sel aastal vaid iPhone turuosa suurendada:

iPhone tõus USAs oli alates märtsist ootuspärane, Apple viskas veebruaris välja USA suurima mitte-GSM-CDMA-operaatori Verizon'i jaoks esimese CDMA-mudeli ning valged iPhoned lasti müüki aprilli lõpus, juba 22.juunil kirjutati, et iPhoned on USA suurimate operaatorite Verizon'i ja AT&T kõige müüduimad mudelid.
teiste paigaltammumine... kuna 2009 järel on kõik numbrid jälle kasvamas, tähendab samal turuosa tasemel "paigaltammumine" ikkagi müükide suurenemist.
eks näeb, mida toob september, kui Apple peaks välja tooma järgmise või järgmised iPhoned, Nokia ja WindowsPhone7 nõrkust ära kasutades võib juba siis välja tuua ka väiksema mudeli või uus väiksem ja suurema diagonaaliga iPhone 5. kui Apple jääb kindlaks senisele 640x960 suhtele, pakuks sel juhul väiksemale mudelile 3,2" ja suuremale 4" (senise suhtega tuleb sama lai, kui piklikumad 480x800/HD suhtega 4,3").

comScore USA kasutuses olnud nutidele 2011 jaanuari/aprilli andmetes on aprillis enam-vähem sama pilt, kui nielseni esimene kasutuses olnud pulkade opsüstemide jaotus:

* jaanuaris jääb comScore 100%st puudu muudele 2,5% ja aprillis 2,6%, peamiselt ilmselt symbian

comScore iPhonede tõus on väiksem, sisuliselt vaid vanemate iPhonede asemel uute ostmine, see-eest suurenes droidi turuosa miinuspoolt vaadates ilmselt blackberryde arvelt. kui esimesed droidid olid peamiselt puute-ekraanidega, siis viimase IV kvartaliga on tehtud ka esimeste tüüpiliste BlackBerryde-sarnaseid püstQWERTY-droide

lõpetuseks veel viide siinsele loole USA 2004-2010 opsüsteemidest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar