neljapäev, 28. juuli 2011

ka Elisal on probleeme nuti definitsiooniga

Delfi Majandus avastas, et Elisa Eesti Facebookis on esimese nutina IBM'i 1992.a SIMON. kuna Elisa Eestil on FBs piirangud, usaldan Delfi Majandust ja kordan ka siin:

mis otsast see nutitelefon on, simon on wikis "advanced cellular telephone", mitte smartphone.
nutitelefoni tunnuseks on helistamine, lahtine opsüsteem ja mobiilnet, mis opsüsteemiga oli simon?


ONOFF nimetab lollifone nutideks, Tele2 nimetab lollifoni nutiks ja Elisa "fantaseerib" nutide teemal, mis järgmiseks, EMT hakkab Nokia 1616te pakkuma nutina?
===

kuna tekstis mainiti "mitte-esimese nutina" iPhonet, jagan veelkord isikliku iPhone saaga

4 kommentaari:

  1. (tsiteerin)
    Nutifon ehk nutitelefon ehk taibutelefon (inglise keeles smartphone, smart phone) on taskutelefon, millel on tasku- ja pihuarvuti võimalused rakenduste kasutamiseks. Nutifon on mobiiltelefon, mis pakub ka personaalarvutile sarnaseid kasutusomadusi. Ei ole olemas kindlat standardit nutifonidele. Esimene nutifon oli Simon(Personal communicator), mille konstrueeris IBM 1992. aastal ning esitles seda ideetootena[7] samal aastal arvutitööstuse messil COMDEX Las Vegases.
    http://wikipedia.ee/w/index.php?title=Eri%3AOtsimine&search=nutitelefon

    VastaKustuta
  2. kas pean vastulausena välja otsima pildi u 1915-kandis "mobiiltelefonist", millel ühe mehe seljas on antenn ja teisel raadiosaatja-vastuvõtja?

    kaasaegne smartphone tähendab kindlasti netti, seega simon pole praeguses mõistes smartphone, vastasel juhul jõuame "esimest mudelit otsides" välja täielike mõttetusteni

    VastaKustuta
  3. Kui väita, et nutitelefoni tunnuseks on lahtine opsüsteem, siis iPhone nutitelefoni mõiste alla ei mahugi...

    Ma arvan, et Entsüklopeediaga vaielda väga pole mõtet.... tänapäeval peavad paljud end targemaks, kui kogu maailma teadus kokku. Mine tee mõni ülikoolieksam ja lükka seal mõned teaduslikud väited ümber (sest sina lihtsalt arvad, et oled targem) vaata mis hinde saad!

    VastaKustuta
  4. ma ei teadnudki, et wikipedias on iga artikkel teaduslikult põhjendatud? :P
    paljud terminid on kokkuleppelised, mõnikord ka ajas muutuvad ja nagu kopeerisid: "Ei ole olemas kindlat standardit nutifonidele."

    defineeri... ot, krt, juba jõudsime omavahelise targutamiseni :P

    VastaKustuta